Sång till mamma

”Ingen är som du, du kan aldrig bytas ut”

Den här sången är till dig mamma, som tack för allt du gav.

Min mamma var en fantastisk människa som jag har lärt mig så mycket av. En riktig hjälte som fick kämpa en hel del i sitt liv, men gjorde det med sån värdighet och värme.

Sång till mammas begravning

När min mamma dog var jag mitt i en låtskrivarperiod och det kändes viktigt för mig att hedra mamma genom att ge henne en egen sång som skulle sjungas vid hennes begravning. Det blev sången ”Till mamma”.

Jag visste inte där och då att det faktiskt är ett sätt att bearbeta sorgen. Att berätta eller att skriva om det man känner och vill säga till den man förlorat. Det fick jag lära mig lite senare när jag gick en kurs på Svenska institutet för sorgbearbetning, sorg.se.

Jag anmälde mig till kursen i sorgbearbetning eftersom jag kände att det var viktigt för mig att göra låten helt färdig, att spela in den på riktigt i studio. Men plötsligt blev jag osäker om det skulle vara till någon hjälp för andra att höra sången, eller om den bara skulle göra dem mer ledsna. Jag gick kursen och fick så många fler svar än jag hade kunnat ana.

Det är en stor ära varje gång någon lyssnar på sången. Och nu har jag också vid många tillfällen haft den stora äran att få sjunga ”Till mamma” när någon annan har hittat sången och valt den till sin mammas begravning. Det är svårt att beskriva hur mycket det betyder för mig och hur meningsfullt det känns. Det har även hänt att jag ändrat texten och sjungit den ”till pappa” när så har önskats.

Lyssna gärna på sången Till mamma på Spotify eller andra digitala musikplattformar. Och varmt välkommen att ta kontakt om ni önskar få den framförd av mig vid en ceremoni. Noter finns att köpa på kyrkomusik.se

Till mamma 

Ingen är som du, du kan aldrig bytas ut.

Så stark, så varm, du sken ikapp med solen.

Du var så vis och bröt så många mönster.

Kärlek i din blick. Du har gjort sån skillnad.

Den här sången är till dig mamma, jag ville ge dig mer.

Du har lärt mig så mycket. Jag glömmer aldrig det.

Den här sången är till dig mamma, som tack för all du gav.

För att hylla en hjälte vars kamp till sist är slut.

Du får bo i mig, i varje andetag.

Din röst är min, för evigt och för alltid.

Vila i frid, sov gott nu lilla mamma.

Nu är du fri. Flyg högt över himlen.

Den här sången är till dig mamma, jag ville ge dig mer.

Du har lärt mig så mycket. Jag glömmer aldrig det.

Den här sången är till dig mamma, som tack för all du gav.

För att hylla en hjälte vars kamp till sist är slut.

Jag vill skrika ut min sorg. Gör det ogjort!

Men allt jag kan är att släppa dig fri.

Den här sången är till dig mamma, som tack för allt du gav.

Text och musik: Malin Wester

Kontakt

Vill ni använda sången?