Biografi

Malin Wester Fröst är sångerska och låtskrivare med sina rötter strax söder om Stockholm. Med drygt 30 års erfarenhet från olika scener är hon aktuell med en ny release under våren 2022. Det var 12 år sen hon släppte en skiva med egen text och musik senast (Snöänglar, 2009). Den gången var temat sorg och texterna på svenska. Nu är temat vår inre värld och texterna på engelska.  

Malin är utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har, sedan hon började sjunga professionellt i en pianobar som 16-åring, hunnit med många egna konserter i till exempel Kungsträdgården, på Skansen, i kyrkor och på äldreboenden, men också sjungit med olika coverband och körat bakom artister som Robert Broberg och Little Mike Watson. 

Låtskrivandet kom senare i livet, under en livskris. Uppenbarligen hade Malin en låtskrivare inom sig som bara väntade på att få komma ut. Hennes musik tangerar både pop, soul, jazz och visa utan att egentligen kunna placeras i något tydligt fack. Det är melodistark musik med reflekterande texter. 

Parallellt med musiken har hon under alla år också haft en karriär inom digital kommunikation. ”Ibland har det varit mer musik och ibland mer webbjobb, men med åren har jag har lärt mig att jag måste ha musiken i mitt liv. Det är mitt sätt att hålla mig frisk” säger Malin.

Malin har ett stort intresse för hur musik påverkar vårt välbefinnande. Under uppväxten i Enhörna kunde hon sitta ensam vid pianot och sjunga i timmar. I efterhand har hon förstått att det var ett sätt att hantera sin situation med en kroniskt sjuk förälder. Det var också musiken som hjälpte i en svår period med mycket sorg. Känslor som var svåra att prata om hittade ut i Malins sånger.